Gisteravond mocht ik opnieuw een mooie één op één sessie begeleiden. Dit keer gingen we aan de slag met patronen die in de familielijn voorkomen.

Deze sessies fascineren me enorm omdat we generatie op generatie dezelfde soort thema’s aan onze kinderen doorgeven. Bijvoorbeeld een moeder die ontdekt dat ze zichzelf aanpast en wegcijfert. Dit aanpassen en wegcijferen herkent ze in haar moeder, maar ook in haar oma. Door dit aanpassen en wegcijferen leeft ze niet het leven wat ze eigenlijk zou willen leven. Sterker nog, ze heeft eigenlijk geen idee op welke manier ze het anders wil.
Ik vind het mooi om te zien dat de antwoorden in zo’n sessie als vanzelf naar boven komen. Je krijgt dus tijdens de sessie veel inzicht in je eigen gedrag maar ook ontvouwen de vervolgstappen die je als persoon mag nemen als vanzelf.

Mijn cliënt van gisteravond kreeg antwoorden op vragen waar ze al geruime tijd antwoord op zocht. Wat je doet met deze antwoorden dat is geheel aan jezelf. Je kunt in het oude patroon blijven of je besluit de nieuw verworven inzichten te leven. Daar is moed voor nodig want sommige antwoorden zouden je leven weleens drastisch kunnen veranderen. Uiteraard ten goede maar vaak wel een andere manier dan dat je gewend bent. Meestal veranderen we pas als er iets ergs in het leven gebeurd. Dan moeten we wel een andere koers varen. En jezelf ont-wikkelen kost vaak gewoon moed, eigenliefde en geld, maar uiteindelijk komt dat iedereen ten goede. Want zeg nou eens eerlijk, als je ouders meer van zichzelf hadden gehouden, had je dan een gelukkigere jeugd gehad? fav

Schermafbeelding 2015-07-06 om 21.42.30