Vaak als we in verwarring zijn willen we het direct oplossen. We willen nu het antwoord weten. Door te leven met een vraag, kan het antwoord uiteindelijk als vanzelf binnen komen vallen (toe-vallen).

Je krijgt bijvoorbeeld het antwoord tijdens een gesprek, je hoort een liedje op de radio, krijgt een fantastisch inzicht na een flinke wandeling of je hoort het wanneer je de tijd neemt om stil te zijn.

Zo stelde ik mezelf ook laatst de vraag: waarom zit mijn lijf zo vast, terwijl ik het gevoel heb dat er zoveel goed gaat in mijn leven. Ik had last van een vastzittende nek en schouders en ook zaten mijn handen een beetje vast. Ik concludeerde dat ik zelfs een beetje een scroll duim had….

Naast minder op mijn telefoon, een warm bad, yoga oefeningen en een massage die ik in ga plannen, onderzocht ik wat er vast zat in mij… Meerdere malen vroeg ik het me af en ineens was daar het antwoord. Ik kwam erachter dat ondanks mijn passie om Just Live it op te bouwen ik met sommige zaken nog te ‘bekrompen’ bezig was, waardoor ik mijn lijf maar uiteindelijk ook de opbouw van mijn praktijk zou vastzetten. Door dit inzicht kon ik het weer wat luchtiger en losser zien en als vanzelf kwamen er nieuwe ideeën, inspiraties en antwoorden. Ik zag opnieuw in dat wanneer dingen te volmaakt van mezelf moeten zijn, ik niet zo goed kan rusten of genieten van wat ik tot nu toe al heb bereikt.

Op welke vraag wil jij een antwoord?
En ben je bereid het antwoord te ontvangen?