Stille baby’s

Een doodgeboren kindje is een nachtmerrie voor ouders maar natuurlijk ook voor een ieder die de zwangerschap (heeft) begeleid. Deze zeer ingrijpende ervaring veroorzaakt een diep verdriet bij de ouders. De eerste periode erna is het belangrijk dat er op de juiste manier hulp wordt verleend. Uit de literatuur is bijvoorbeeld bekend dat het gemis aan steun van familie, vrienden en/ of hulpverlening de grootste oorzaak is voor niet goed verwerkte rouw. Ook is gebleken dat het belangrijk is, dat hulpverleners die ouders met een levenloos geboren kindje begeleiden hun eigen angsten op dit gebied erkennen en onderkennen. Uit eigen ervaring weet ik, dat het zeer belangrijk is dat je je eigen gewondheid kent, doorvoelt en doorleeft hebt, voordat je met iemand anders zijn gewondheid aan de slag gaat.

Een volgende zwangerschap na een doodgeboren kindje verloopt niet meer zorgeloos. Het is een spannende periode en vaak durven de ouders pas te geloven in een goede afloop wanneer zij hun baby horen huilen en het levend in hun armen vasthouden. Ook de periode nadat de nieuwe baby is geboren is anders; blijdschap en verdriet zijn opnieuw samen. Het gezin is eigenlijk nooit echt volledig compleet…

Velen van jullie weten dat ik deze reis zelf ook heb meegemaakt. Het geboren worden van mijn dochter en haar gelijk weer hebben moeten teruggeven heeft mijn wereld op zijn kop gezet. Het heeft me wakker geschud of liever gezegd: klaarwakker geschud! Hier is mijn reis naar bewustzijn, bewust begonnen. Ik ben inmiddels 10 jaar verder en heb al diverse vrouwen mogen begeleiden. Vrouwen die een kindje hebben verloren in de laatste fase van de zwangerschap, vrouwen van wie de baby kort tot enkele weken na de geboorte overleed en vrouwen die opnieuw zwanger waren na een doodgeboorte.

Ik gun iedere vrouw die dit heeft meegemaakt, dat ze er sterker dan ooit uitkomt.

Daarom wil ik jouw heel graag begeleiden, tijdens de verwerking van dit grote verlies of wanneer je zwanger bent van een nieuw kindje.

♥ Heb jij je kindje verloren tijdens de laatste fase van je zwangerschap of kort na de bevalling?
♥ Wil je dit bewust verwerken en er sterker dan ooit uitkomen?
♥ Ben je zwanger na een stil geboorte en ervaar je tegenstrijdige gevoelens van verdriet en blijdschap?
♥ Wil jij je graag opnieuw hechten aan je nieuwe kindje, en het vertrouwen in je lichaam vergroten?
♥ Heb je ooit een doodgeboren kindje gehad en is hier geen aandacht aan besteed of loop je rond met oud verdriet?
♥ Ken jij iemand die dit heeft meegemaakt en gun je haar professionele begeleiding?
♥ Ben jij een professionele hulpverlener, lees je dit bericht en lijkt je het je leuk om samen te werken? Dat lijkt mij heel erg leuk.