‘Doordat jij geen muur hebt kon ik die van mij snel laten vallen’

Ik was opzoek naar mezelf en kwam in contact met de workshop leven vanuit je hart. Deze workshop heeft mij heel veel inzicht in mezelf gegeven. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik kan beter met kritiek omgaan en ben opener en echter geworden. Minder boos door de inzichten en handvatten.

Janina is een fijne trainer, oprecht en puur. Iemand die zichzelf laat zien en niet ‘boven’ de groep staat.

Leven vanuit je hart

Bianca Klutz

Ik heb de workshop “leven vanuit je hart” gevolgd. Wat waren dat vier fijne en inspirerende avonden. De ruimte van Janina is sfeervol, een fijne plek. De avonden zijn heel gevarieerd,ik was elke keer weer nieuwsgierig wat we gingen doen. We hebben een moodboard gemaakt, meditatie oefeningen gedaan, veel geschreven, veel aan elkaar verteld. Janina voelt aan wat de groep nodig heeft en speelt daarop in. Ze werk geen programma af maar geeft ruimte aan wat er ontstaat. Ze is een heel fijn persoon, die met veel respect, rust en kennis de workshop vorm geeft.
Door de workshop krijg je een andere bril op. Ik heb geleerd om met die bril anders te kijken: naar mezelf, naar mijn verleden, naar andere mensen, naar dagelijkse situaties. Dat geeft veel inzicht en handvatten in hoe je bepaalde zaken anders kan aanpakken. En je leert om stil te zijn en te luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft. Langzaamaan leer ik zelf beter naar mijn hart te luisteren en dat heeft mij in korte tijd al heel veel waardevols gegeven.
En als je twijfelt, een tip: maak kennis met Janina via een persoonlijk (intake) gesprek. Dit heeft mij geholpen in het besluit om bij Janina dit avontuur aan te gaan.

Maaike Buis

Het was vanaf de eerste avond t/m de laatste avond elke keer weer zo bijzonder. De impact die jouw rustgevende ruimte, jouw persoonlijkheid en hetgeen wat je aanreikt is puur en uniek. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt en ik ben je erg dankbaar voor dit letterlijke cadeau wat ik dankzij mijn lieve vriendin Malya van jou heb mogen ontvangen. Ik kijk ernaar uit om dit jaar 2016 samen met jou en alle anderen die door jou geraakt zijn te mogen afsluiten en het nieuwe jaar 2017 tegemoet te gaan vanuit mijn hart

Leven vanuit je hart! Wat een bijzondere workshop. Ik heb genoten van de avonden bij Janina. Ruimte om te ontspannen, te voelen, te zijn en te ontwikkelen. De mooie inzichten neem ik mee, uitkijkend naar de oud & nieuw workshop en het vervolg in 2017. Dankjewel! Liefs ❤️

Marlies Hellwig

Na al een paar keer bij een psycholoog onder behandeling te zijn geweest voor bepaalde angsten kwam ik bij Janina terecht… Zij heeft mij leren omgaan met mijn angst door het onder ogen te komen… Op een hele rustige en liefdevolle manier. Ik heb er heel veel van geleerd en leer nog steeds elke dag, want je moet er wel aan blijven werken vanuit jezelf. Ik ben trots op mezelf en Janina erg dankbaar voor alles…

Danouscha

In mijn dagelijkse leventje ben ik een duizendpoot, altijd druk alle ballen in de lucht te houden. Tijd voor mezelf maak ik eigenlijk standaard te weinig. Daarom besloot ik de cursus leven vanuit het hart te volgen. Verplicht wat avondjes echt voor mezelf.
De eerste avond hebben we heerlijk zitten freubelen aan ons moodbord. Laagdrempelig, gezellig en heel verhelderend voor je zelf.
Tijdens elke bijeenkomst leerde we weer iets nieuws over onszelf. Dat aangevuld met zaken die ik eigenlijk wel weet, maar gewoon negeer. Het maakte de avonden zeer waardevol.
Ik weet dat ik soms de rem er op moet gooien bij me zelf en door deze gezellige avonden ben ik dat ook echt weer gaan doen.
Janina kan heel goed luisteren, zonder oordeel. Met veel liefde en respect houdt ze je een spiegel voor waardoor je jezelf beter leert kennen.
Voor de twijfelaar:
De cursus is zeker niet zweverig, mocht een twijfelaar hier bang voor zijn. Mijn advies: uit liefde voor jezelf…. zeg ik doen! Heel waardevol.

Kristien van der Tol

Ik heb genoten van de workshop ‘leven vanuit je hart’! Elke avond was weer een kadootje voor mezelf. Sommige kadootjes waren onverwacht, sommige even slikken, maar juist daar leer je het meeste van. En uiteindelijk help ik mezelf daar het meeste mee. De avonden waren heel gevarieerd en we hebben hele gave oefeningen en opdrachten gedaan. Je energie is heel warm, rustig en puur en je respecteert ieders fase in het leven en ieders manier van denken. Je geeft feedback op een hele lieve manier waardoor ik me heel erg gesteund voel. Ook doe je zelf veel mee met de oefeningen. Super fijn en gezellig!
Kortom, ik heb genoten, geluisterd, geleerd en gelachen. Ik kan niet wachten op het vervolg…
Tot snel!

Ianthe

Een jaar geleden liep ik rond met een heel onrustig gevoel in mijn lijf. Ik wist niet zo goed wat ik hieraan moest doen, maar dat ik iets voor mezelf wilde doen, dat was wel duidelijk. Een buurvrouw adviseerde me om naar Janina te gaan en ik voelde dat ik graag een sessie bij haar wilde doen. Toen ik bij haar binnen kwam was de eerste vraag: “wat wil je bereiken?” Ik wist dat helemaal niet en kon alleen maar vertellen dat ik aan mezelf wilde gaan werken, maar het hoe, wat en waarom kon ik niet onder woorden brengen.
Bij Janina voelde ik me gelijk op mijn gemak en vind de wijze waarop ze werkt erg fijn. Ik vind haar een betrouwbare en gemotiveerde therapeut/ coach. Ze ziet veel en confronteert me daar ook mee, maar wel op een mooie liefdevolle manier. Ze daagt me uit en motiveert me, om verder te gaan. Ik weet nu beter waar ik naar toe wil werken, want beetje bij beetje kom ik door de sessies steeds dichter bij mijn ware ik. Ik kom heel erg graag bij Janina en wil haar zeker aanbevelen wanneer je vast loopt op bepaalde gebieden in je leven!

Daphne

Wat een verrassing, een workshop bij Janina van Just Live It. Met 4 vrouwen schreven we over de verwachtingen van onze zomervakantie. De uitleg dat schrijven verbonden is met je hart klopt, de woorden vlogen uit mijn pen; ervaringen en verwachtingen die verborgen waren of waar ik me niet bewust van was, stonden op papier. We vertelden onze verhalen aan elkaar waardoor ze een plekje kregen en ”echt” werden. Door de “tools” die Janina aanreikte kwam ik tot de kern en kon ik mijn wensen voor de zomervakantie uitspreken. En……ik heb ze kunnen waarmaken.
Dankbaar voor deze ervaring wil ik graag Janina van harte aanbevelen.
Met een warme groet,

Els

De workshop heeft mij veel inzichten over mijzelf gebracht. Gek eigenlijk want ik was ervan overtuigd dat ik al genoeg inzichten in mijzelf had. Zo zie je maar dat je nooit uitgeleerd bent.
Waar ik Janina erg dankbaar voor ben is dat zij zo goed weet te spiegelen. Zij wist precies waar zij mij mee kon helpen zonder er te veel woorden aan te geven.
Door precies de goede vragen te stellen en vooral om door te vragen kwamen de antwoorden bij mij vanzelf binnen. Wat dan natuurlijk heel krachtig werkt omdat het antwoord dan ook van mijzelf is zonder dat Janina die mij oplegde.
De begeleiding was enorm warm en tegelijkertijd lekker krachtig. Janina kan heel goed signalen van het lichaam zien. Zij observeert je volledig.
De afwisseling in de workshops zijn precies goed. Ook kijkt zij naar de mensen in de groep en kan terplekke een andere oefening bedenken omdat die op dat moment beter is voor de groep. Ook dit is iets wat ik heel krachtig vind aan de workshop en geeft je het gevoel dat zij daar echt voor jou is.”

Carola

Je bent een kei kindercoaching.

Deze workshop houdt je een spiegel voor waardoor het duidelijk wordt waarom je bepaalde dingen doet of voelt. Janina geeft je tips en handvatten om toe te passen in lastige situaties.
Ik heb het gevoel dat het heeft geleid tot een positieve verschuiving in mijn leven en kan mensen die op wat voor manier ook vastlopen in het leven deze workshop aanbevelen maar ook gewoon als je meer de diepte in wilt gaan.

Stella

Na een aantal gesprekken gehad te hebben bij een psycholoog en een maatschappelijk werkster waar ik geen baat bij heb gehad ben ik bij Janina terecht gekomen. En heb ik 1 op 1 sessies gevolgd. Janina is erg lief, zacht en is een warm persoonlijkheid. Je voelt je meteen op je gemak. Ze kan erg goed luisteren, geeft goede adviezen in de weerspiegeling van jezelf. Door de gesprekken ben ik sterker geworden en kom meer voor mezelf op. Nu zie ik niet meer alleen de negatieve maar ook de positieve dingen in het leven. Hiervoor ben ik haar erg dankbaar!

Deborah Bos

Deze workshop heeft me heel veel kennis gebracht om beter naar mezelf te luisteren.
De begeleiding van Janina is top en voel me erg op mijn gemak en dat is heel fijn.
Als je bewuster wilt leven en beter wilt luisteren naar jezelf dan kan ik deze workshop van harte aanbevelen.
Ik heb ontzettend veel geleerd!

Malya Kruijswijk

De sessies bij Janina voelen voor mij als een cadeau voor mezelf. Ik heb leren voelen wat er in mijn lichaam gebeurt en er woorden aan leren geven. Door alle inzichten die zijn ontstaan ben ik dichterbij mezelf gekomen. Dit voelt als een groot cadeau!
Janina haar passie voor haar vak en haar liefdevolle aandacht zijn voor mij waardevol in haar behandeling. Dank je wel Janina!!

Yolanda Gielen

Janina kan heel goed luisteren en spiegelen, ze zoekt naar wat op dat moment bij je past. Ik heb meerdere malen bij haar in de stoel gezeten zonder “onderwerp” waarbij ze elke keer weer snel boven kreeg waar het op dat moment om draaide. Ik heb bij haar echt de kans gekregen om uit mijn comfort zone te treden en meer naar mijn eigen gevoel te leren luisteren en minder vanuit mijn hoofd te leven.
Naast mijn sessies heb ik een workshop oud en nieuw workshop gevolgd. Mooi vond ik dat Janina een hele fijne open sfeer in de groep neer wist te zetten. Er was ruimte voor iedereen om wel of niet te delen en emoties te tonen. Van te voren leek me het een onmogelijke opgave maar er is zoveel op papier gekomen waarbij de gedachte velen malen sneller gaan dan je pen soms kan bijbenen. Ik lees hierin nog vaak terug.

Petra

Het afgelopen jaar is er veel veranderd nadat ik bij Janina de workshop “leven vanuit je hart” ben gaan volgen.
Na het overlijden van m’n vader was ik vooral erg boos. Door de workshop ben ik er achter gekomen waar die woede vandaan kwam en hoe ik daar een plek aan kan geven en er daardoor beter mee om kan gaan.
Dat heeft me veel rust gebracht waardoor ik me weer kon focussen op wat voor mij belangrijk is.
Het heeft me de ruimte gegeven andere de liefde en steun te geven die ze nodig hebben en daar krijg ik zelf weer zoveel voor terug.

Het is nog steeds niet altijd makkelijk. Maar door de handvaten die ik heb opgepikt in de workshop lukt het me om mezelf weer omhoog te helpen als ik val. Het heeft me positiever in het leven gezet en me de moed gegeven weer in de toekomst te durven kijken en deze ook te leven. Het werken aan mezelf is een reis die ik steeds weer iedere dag opnieuw begin. Het heeft me bewust gemaakt van mezelf.

Jolanda Minnema

De workshop leven vanuit je hart, heeft me veel inzicht en vertrouwen in mezelf gegeven. Ik heb mooie mensen in de workshop ontmoet, die mogen zijn wie ze zijn. Ik vond de begeleiding van Janina erg fijn, warm en vol vertrouwen. Het voelde als een veilige reis. Ik zou de workshop zeker aan iemand anders aanbevelen omdat het me veel inzichten heeft gegeven, veel tools voor mezelf om in te zetten maar ook om weer aan anderen door te geven. Een aanrader!

Judith

Deze workshop heeft veel handvatten gegeven om in het dagelijks leven toe te passen. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen gedrag maar ook van de mensen om me heen. De begeleiding van Janina heb ik als fijn ervaren. Ze geeft je veel goede hulp en feedback maar laat je er zeker ook zelf over nadenken om er te komen. Voor mensen die meer inzicht willen krijgen in zichzelf en het leven zou ik deze workshop zeker aanraden.
Bij deze, Janina bedankt!

Janet

In september 2016 ben ik begonnen met de workshop ‘leven vanuit je hart’ bij Janina.
Wat waren dat heerlijke avonden.
Janina begeleid de workshop op een hele fijne manier en geeft je met leuke opdrachten en oefeningen een andere kijk op jezelf.
Zo onwijs veel van geleerd.
Lieve Janina, Dank je wel!!!!!
En ik kijk al weer uit naar de volgende avonden.
Tot snel.

Daphne Drenth- Middelkoop

‘Ik kan nu zeggen dat mijn leven stroomt’

Download hier mijn bodyscan meditatie!
Vul je naam en email adres in en ontvang het gratis in je mailbox.