Stel je nu voor dat alles naar je toekomt op het juiste moment, als tekens op jouw pad. Precies op het moment dat jij het nodig hebt. Zoals het juiste liedje op de radio, het prachtige artikel in een tijdschrift, een boek welke je tegenkomt in de bieb, een workshop welke je voorbij ziet komen waarvan je voelt dat het iets voor je kan zijn. De coach of therapeut, die jou een stap dichter kan brengen naar wie jij bent, je gezonde zelf, je doelen of dromen.

Wat doe je er dan vervolgens mee? Durf je dan volmondig JA te zeggen of komen er allerlei redenen om het niet te doen?

Zelf heb ik vanaf 2008, heel vaak ja gezegd tegen wat er op mijn pad kwam. En ja, het was soms moeilijk om ervoor te kiezen en ja dat heeft me geld, tranen, frustratie en allerlei andere ongemakken gekost. En ja, wat heeft het me ontzettend veel opgeleverd. De enorme persoonlijke groei, het eindelijk blij zijn met wie ik ben, het kunnen terugkeren naar waar het ook alweer werkelijk over gaat, de verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven en het leven als spiegel van mezelf te zien is voor mij van onschatbare waarde en echt onbetaalbaar!

Tijdens het opbouwen van mijn fantastische praktijk en op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling kom ik steeds opnieuw de juiste mensen op het juiste tijdstip tegen en ga ik naar hen toe en ontvang ik graag hun expertise om bijvoorbeeld, mijn zaak voor elkaar te krijgen, omdat ik graag wil leven wat mijn passie is. En ook tijdens dit proces en na het ontvangen van hun expertise en/ of wijsheid, loop ik wel eens te worstelen en voel ik soms momenten van ongeduld en verwarring. Maar het mooie is, daardoor groei ik persoonlijk en zakelijk wel! Groei komt vaak ook voort uit verwarring, uit ongeduld, uit het gevoel ‘eruit te willen breken’ of door uit je ‘veilige en vertrouwde’ omgeving te stappen. Ik kan natuurlijk eigenwijs zijn en denken dat ik dat wel allemaal zelf kan, maar waarom zou ik dat doen, als het samen makkelijker en sneller kan? Het heeft voor mij alles te maken met het durven te ontvangen. Want zoals je leest, ontvang ik niet alleen expertise, maar ook verwarring, ongeduld en allerlei andere ongemakken in mezelf. Maar uiteindelijk zijn die vaak van korte duur en worden ingezet voor een goed doel; namelijk weten, leven, en doorgeven wie ik zelf werkelijk ben! En dat is waar ik voor ga. Want ik weet dat alles bij mezelf begint!

Mijn vragen aan jou:

❤ Wat doe jij met datgene wat als een ’toevalligheid’ op je pad komt?

❤ Sta je jezelf toe dit te ontvangen?

❤ Ga je ervoor of wacht je totdat de ‘ogenschijnlijke’ juiste omstandigheden er zijn?