Nog even en dan is het zover. Met gezonde spanning kijk ik er naar uit. Zondag 10 april 2016 ga ik mijn eerste ayahuasca ceremonie beleven.

Een wat?

Ayahuasca  is een entheogene drank die al duizenden jaren wordt gebruikt door de bevolking uit het Amazonegebied. Ayahuasca betekent slingerplant van de ziel; andere namen zijn yagé, hoasca, caapi.
Indianenvolken uit het Amazonegebied gebruiken deze drank al eeuwenlang. Ze zien het drankje als het belangrijkste medicijn van het oerwoud. Ayahuasca wordt wereldwijd en met succes gebruikt door healers, therapeuten en sjamanen.

Waarom ga ik dit doen?

Na ongeveer 10 jaar zelfonderzoek en honderden sessies verder word ik al een poos aangetrokken tot een medicijnreis. Steeds vaker hoorde, zag of las ik over Ayahuasca.
Het is voor velen de sleutel gebleken die de poort opent naar het onderbewustzijn. Onder invloed van Ayahuaca maak je een diepe innerlijke reis. Ja en daar word ik natuurlijk door aangetrokken…
Wat als ik een sessie onderga en niet meer enigszins -met mijn mind of ego, hoe je het ook wilt noemen- de sessie onder controle kan houden?
Ja, dat wil ik!
Wat als mijn mind niet meer vanuit mijn perceptie ziet maar ik gewoon zie wat er door mij gezien mag worden? Ja, dat wil ik ook!

Mij kan het niet diep genoeg gaan.
Want hoe dieper ik ga, des te dieper kan ik de mensen brengen die bij mij komen.

Als je een ayahuasca ceremonie gaat ondernemen is het is wel belangrijk dat je al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebt doorgemaakt. Mensen die bereid zijn om zowel hun eigen licht- als schaduwkanten onder ogen te komen. Ervaring met onder andere lichaamswerk, meditatie, mindfulness, focusing en andere technieken waarbij de aandacht langdurig op de innerlijke processen wordt gericht is vaak een voorwaarde om echt wat aan de Ayahuasca-ervaring te hebben.

Deze week zijn mijn persoonlijke voorbereidingen begonnen. Ik skip bepaalde voedingsmiddelen en zal vanaf donderdag tot zondag alleen nog maar smoothies drinken om zo alvast het detox effect op gang te brengen.

Ik kijk er zo naar uit. Ik ga de reis samen maken met een van mijn beste vriendinnen tevens reisgenoot en collega. Ga opnieuw iets gaafs doen, uit mijn comfort en hoop daarmee de verbinding die ik met mezelf en de wereld voel weer een stuk te verdiepen. Op een diepere laag mijn mooie en lelijke kanten te zien, te ervaren en te voelen.

Een mooiere wereld begint namelijk bij het eerlijk kijken naar jezelf.

Ik ga mijn ervaringen zeker delen, dus hou mijn site en Just Live it facebook pagina in de gaten!

handtek