Al enige tijd kom ik regelmatig bij volle maan vieringen.
Het is fijn om erbij te zijn. Met name omdat ik dan een reflectiemoment voor mezelf heb.
Waar sta ik nu? Hoe voel ik me?
Wat is er de afgelopen maand gebeurd?
Reflectiemomenten zijn belangrijk om eerlijk tegen over
jezelf te kunnen zijn.

Van oudsher komen vrouwen tijdens de volle maan bij elkaar om hun vrouw zijn te eren en te vieren.Vrouwen zijn cyclisch, net als de maan. Bij het vuur samen zitten, verhalen vertellen, samen delen, samen muziek maken, samen dansen, samen ZIJN . Een vrouw laadt zich op in het bijzijn van andere vrouwen.

Dit keer faciliteerde Paola Bobadilla uit Chili de bijeenkomt. Wat een bijzondere ervaring!

In deze video krijg je een beeld van hoe een volle maanviering in zijn werk kan gaan.
Iedere maand is het weer anders omdat je je iedere maan met andere thema’s verbindt. Je krijgt de informatie vooraf, zodat je je al eerder met het thema van die maand aan de slag kunt. Het is fijn om dit te doen. Je bewust worden van wat je doet en waarom je het doet, zodat je andere keuzen kunt maken.

De volle maan van 18-08-2016 heette de maan van ‘De Speer’. De Speer vraagt je om op jouw weg naar geluk gefocust te blijven op dat wat echt belangrijk voor je is. Deze maan was verduisterd en dat betekende dat er een extra uitdaging op het thema zat.
De naam van deze maan is een verwijzing naar het gereedschap van spirituele krijgers: de speer. We verbonden ons dit keer met de krijgster in onszelf.

We hebben onze focus bepaald. Waar richten we onze pijlen op.
Voor mij zijn dit, de doelen en dromen die ik wil behalen. Zoals het maken van deze video. Eerder zag ik in een visioen dat ik een video zou gaan maken voor mijn twee vriendinnen.

Maar al een tijdje durfde ik geen video’s meer te maken of “wist ik geen onderwerp”. Toch bleef het knagen en voelde ik een borreltje van jaloezie opkomen als ik andere leuke filmpjes op bijvoorbeeld Facebook voorbij zag komen. Jaloezie is in feite een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet heeft. Jaloezie is een gebrek aan vertrouwen, met name zelfvertrouwen. We projecteren dit soort gevoelens vaak op anderen of we ontkennen dat we weleens jaloers zijn. Op het moment dat we het in een ander herkennen of een oordeel hebben, het maakt niet uit hoe klein of hoe groot, zegt dat ook iets over onszelf.

Alles in het Universum is immers verbonden met elkaar. Zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten. Als je een oordeel hebt op iets buiten je, onderzoek het dan. Het is immers een spiegel en deze spiegel is ongeveer 10x uitvergroot zodat je de mogelijkheid krijgt om die delen die je van jezelf liever niet ziet, te herkennen.

Reflecteer en neem het oordeel mee naar binnen. Keer het om en ontdek wat je in jezelf kan veranderen. Wees zelf de verandering die je wenst te zien in de buitenwereld.

Mijn spiegel was om toch weer een video te maken ondanks de kans op oordelen van de buitenwereld= ook een oordeel in de binnenwereld. Om mezelf te laten zien, om het mooie werk van anderen te laten zien. Anderen in het licht zetten= jezelf in het licht zetten.

En mezelf in het licht laten zien, ja daar heb ik soms moeite mee. Maar op het moment dat je je daar bewust van wordt, kun je nieuwe keuzen maken. Verhoog je trilling en kies daarvoor activiteiten en doelen die daarbij passen. En wil je naar het licht? Dan zul je ook door het donker heen mogen bewegen. Net als een lotusbloem, dwars door de modder richting het licht van de zon.

 

Make your weird light shine breight so the other weirdos know where to find you!

 

Wil jij een bijeenkomst bijwonen?

Kijk voor meer informatie op www.pearlinmotion.nl

 

handtek