Soms weten we het even niet. Soms zijn we in verwarring. Vaak als we in verwarring zijn willen we het direct oplossen. We willen antwoorden nu weten. Als iemand de vraag stelt waarom gebeurd er op dit moment wat er gebeurd, willen we vaak direct antwoord geven.

Wanneer je leert leven met de vraag, de vraag meerdere malen per dag even meeneemt, kan het antwoord uiteindelijk als vanzelf binnen komen vallen (toe-vallen). Als je vraagt wordt het je gegeven. Altijd. Jouw vragen worden soms uitgedrukt in woorden, maar veel vaker stroom het door je heen als vibratie. Je krijgt bijvoorbeeld het antwoord tijdens een gesprek, je hoort een liedje op de radio, krijgt een fantastisch inzicht na een flinke wandeling of je hoort het wanneer je de tijd neemt om stil te zijn. De kunst zit het in het toelaten, de kunst van ontvangen. Je zult je daarvoor moeten afstemmen, net zoals je afstemt op bijvoorbeeld radio 538 ipv radio 10 gold.

Laatst stelde ik mezelf ook laatst de vraag: waarom zit mijn lijf vast, terwijl ik het gevoel heb dat er zoveel goed gaat in mijn leven. Mijn nek en schouders zaten vast en ook zaten mijn handen een beetje vast. Ik concludeerde dat ik zelfs een beetje een scroll duim had….

Naast dat ik minder op mijn telefoon ging, een warm bad nam, meer yoga oefeningen deed en een massage boekte, onderzocht ik ook wat er op emotioneel gebied vast zat in mij… Meerdere malen vroeg ik het me af en ineens was daar het antwoord. Ik kwam erachter dat ondanks mijn passie om hard te werken aan Just Live it, ik met sommige zaken nog te ‘bekrompen’ bezig was. Dit werd weerspiegeld in mijn lijf. Door dit inzicht kon ik het weer wat luchtiger en losser zien en als vanzelf kwamen er nieuwe ideeën, inspiraties en antwoorden. Ik zag opnieuw in dat wanneer dingen te volmaakt van mezelf moeten zijn, ik niet zo goed kan rusten of genieten van wat ik tot nu toe al heb bereikt. Wanneer je vraagt wordt het gegeven. De kunst is om ernaar te luisteren en ernaar te handelen.

Op welke vraag wil jij een antwoord?
En ben je bereid het antwoord te ontvangen?

Heb geduld en handel naar je inzicht.